keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Roadtrip stop 8: Darwin

Leppoisan 400 kilometrin, maisemareitin sekä ensimmäisen puhallutuksen jälkeen olimme saavuttaneet Australian Top Endin eli Darwinin. Tyttöjen kanssa olimme reissanneet yhteensä 11 vuorokautta ja ajaneet noin 5000 kilometriä. Meillä kilometrejä oli jo takana entuudestaan noin 7000. Darwin oli siis yhteisen reissaamisen päätepiste. Samalla paikkakunnalla olimme kuitenkin vielä 4 vuorokautta. Ja onneksi ei tarvinnut heittää jäähyväisiä, koska oltiin varmoja, että nähdään vielä niin Darwinissa kuin Cairnsissakin.

Hostelliin kirjautuessamme katsoimme kalenteriamme, jossa näkyi muistiinpano, että Yrjö saapuisi ensi yönä isolla linnulla Australiaan. Kuitenkin päivän ollessa torstai ja huhujen mukaan erittäin mukavien Mindli-beachin markkinoiden ollessa parhaimmillaan päätimme lähteä nauttimaan herkkuruokaamme eli kiinalaista. Kymmenistä ruokakojuista oli vaikea valita mitä nauttisimme, mutta ratkaisun tehtyämme emme pettyneet tälläkään kertaa. 
Tunnelma markkinoilla oli todella mahtava ja ilta huipentuikin upeaan auringonlaskuun, jota oli katselemassa tuhansia ihmisiä. Meitä odotti kuitenkin auringonlaskun jälkeen sänky sekä aamuyön herätys.

Rainbow-art, oli kyllä huikean näköisiä tekstejä
Valmis lopputulos
Vakava on ilme, mutta maisemat ovat onneksi trooppiset
Kojuissa oli kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää



Singaporen lento oli myöhässä aikataulusta
Kello 5.30 australian aikaa saapui Yrjö ja reissumme uusi vaihe oli jälleen alkamassa.
Kentälle saapui mies kameralaukkuineen ja -jalustoineen, joku voisi sanoa, että kentälle saapui mies mission kanssa. Tavoitteena reissun aikana olisi bongata ainakin 200 uutta lajia.
Torstaina heti pienien kauneusunien jälkeen lähdimmekin kaupungille kiertelemään. Yrjö toitotti toistuvasti, että ei ole jetlagia ja paineli menemään lintujen perässä kuin mikäkin Duracel-pupu. Paikallisessa puistossa oli ihmisillä ihmettelemistä kun melko erikoinen joukko tallusti eteenpäin, Yrjö edessä ja Jarkko ja Mappe perässä kamerajalustojen kanssa. 





Seuraavana päivänä toteutettiin Yrjön toive käydä katsomassa B-52 pommittaja ilmailumuseossa. Kahdelle entiselle upseerille ilmailumuseo tarjosi mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kolmatta ei-upseeria lukuunottamatta. 

"You buy em, we'll fly em"

Ei-upseeri keskittyi enemmän koneiden kyljissä olevien kuvien kuvaukseen kuin itse historiaan

B-52 pommittajan kylkeä




Darwinissa vietimme yhteensä neljä päivää, joiden aikana maistatimme Yrjöllä australialaisia olusia, katselimme lintuja, kiertelimme kaupungilla ja kävimme vanhassa vankilassa. Tulipahan sitä yhtenä iltana grillailtua tyttöjen kanssa hostelillakin ja todettua, että kyllä Yrjölle on elämän varrella kertynyt tarinoita kerrottavaksi.


Jarkko pääsi lievemmällä tuomiolla

Mapelle taisi vierähtää isompi kakku

Taisi olla melko hoikkia poikia nuo entisajan vangit
"Perkele, kun on taas uus laji"

         Seuraavana olikin sitten aika vaihtaa jälleen maisemaa ja suunnata kohti Kakadun luonnonpuistoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti